top of page
8A078D28-BC9D-4E81-9374-C8D372151A84.jpeg

Wintersport met de kids!

Gezellig op wintersport met het gezin, of misschien wel de hele familie.

Er is genoeg te beleven voor uw kinderen in de Zugspitz arena. 

In de omgeving zijn maar liefst 6 skischolen en daarnaast zijn er genoeg andere activiteiten zoals rodelen, schischu wanderungen, fakkeltochten, wandelen met Lama's, eisstock schiessen, schaatsen, zwemmen, enz. waardoor uw kroost 's avonds uitgeteld in bed zal liggen en paps en mams beneden in onze bar nog even een drankje kunnen doen!
Prost!

We’ll do whatever it takes for your perfect #SwissGrandTour #SwissSelfie.jpg

Skischule Bichlbach 

Op loopafstand van de Mähberg bevindt zich Nagele sports, hier kunt u terecht voor verhuur van skies en schoenen maar ook de koop van uw wintergear. Ook kunt u hier terecht voor alle ski en snowboard lessen . 

 

Wij kunnen uit ervaring spreken dat hier kundig maar vooral leuk les wordt gegeven en uw kinderen in goede handen zullen zijn. 

 

De piste waarop zij starten is op loopafstand van de Mähberg, ook bevindt daar zich een peuter skiweide voor de allerkleinsten.

846-02797792en_Masterfile.jpeg

De 'Slee'berg

Als kind ga je natuurlijk naar de sneeuw om te Sleeën! 

Ons pension is vernoemd naar de Mähberg en ligt aan de voet van deze berg.

Vroeger was dit een skipiste (waar wijzelf nog op hebben geskied) en was er een sleeplift, helaas is dit al heel wat jaren niet meer het geval. Nu fungeert de berg als wandel, fiets maar vooral in de winter ‘slee' berg en zo hebben wij de berg jaren geleden genoemd. 

Het is de perfecte plek om de kids lekker te laten sleeën, zodat ze moe maar voldaan hun bedje in gaan ;)

Ski Show

Voor vele kinderen is de skishow een hoogtepunt van de vakantie. 
Twee keer per week vinden er in de regio 's avonds skishows plaats. Daar laten de leraren van de lokale skischolen en freestylers hun vaardigheden zien en voeren ze geweldige stunts uit. Sensationele formaties, tricks of sprongen door vuurringen inspireren het publiek. 

De skishows zijn gratis te bezoeken 

b01900d5538238559ba33f1af43e9814.jpg

Kids Skimovie-route en funpark 

SNOWPARKS IN DE TIROLER ZUGSPITZ ARENA

Casual jumps en coole trucjes: voor freestylers zijn er in de winterse Tiroler Zugspitz Arena bijzondere plekjes voor “take-off”, met spannende pipes en afwisselende hindernissen. Skiërs en snowboarders van elke leeftijd genieten vol enthousiasme van de verschillende snowparks. Met fijngeslepen techniek over de kickers of toch liever hoogte maken in de halfpipe? Aan de Tiroolse kant van de Zugspitze beleeft elke freestyler en freerider zijn of haar eigen sportieve avontuur.

 

Freestylefans kunnen heel veel kanten op in de Tiroler Zugspitz Arena. De gevorderde freestylers zijn het vaakst te vinden in skigebied Ehrwalder Alm naast de Klämmli-lift. Het funpark op de Ehrwalder Alm hoort bij de “BetterParks”, die zowel qua uitrusting als qua conditie evenveel indruk maken. Beginners die liever een “gemakkelijkere” omgeving hebben, kunnen terecht in de overige snowparks van de regio.

 

Als de sneeuwsituatie het toelaat, kunnen actieverslaafde skiërs en snowboarders ook nog terecht bij de halfpipe in skigebied Wetterstein. De boardercross-routes in skigebied Ehrwalder Alm en in skigebied Marienberg ronden de afwisselende sneeuwpret aan de Tiroolse kant van de Zugspitze perfect af.

 

Alle parken op een rijtje

Snowpark & Funslope Ehrwalder Alm

Freestylers kunnen zich in skigebied Ehrwalder Alm verheugen op een eigen snowpark voor beginners en profs. Centraal in het skigebied en langs de Kämmli-piste kunnen wintersporters hier hun skivaardigheden op de proef stellen. Praktisch: de Klämmli-lift is net zo lang als het snowpark. Zo kunnen freeriders heel ontspannen de ene na de andere ronde maken – totdat de lift sluit.

 

Naast het snowpark belooft ook de funslope in het skigebied Ehrwalder Alm een extra portie plezier en actie in de sneeuw. U sjeest swingend door de steile bochten en daarna komt u bij het tweede grote element: de Funslope 8. Als u ook die overwint, wacht Didi u bij de finish op – en dan is het alweer tijd voor de volgende afdaling.

 

Skimovie-route en funpark bij de Plattensteiglift.

 

Casual jumps en coole trucjes: voor freestylers zijn er in de winterse Tiroler Zugspitz Arena bijzondere plekjes voor “take-off”, doorspekt met spannende pipes en afwisselende hindernissen. Skiërs en snowboarders van elke leeftijd genieten vol enthousiasme van de verschillende snowparks. Met fijngeslepen techniek over de kickers of toch liever hoogte maken in de halfpipe? Aan de Tiroolse kant van de Zugspitze beleeft elke freestyler en freerider zijn of haar eigen sportieve avontuur. De gevorderde freestylers zijn het vaakst te vinden in skigebied Ehrwalder Alm naast de Klämmli-lift. Het funpark op de Ehrwalder Alm hoort bij de “BetterParks”, die zowel qua uitrusting als qua conditie evenveel indruk maken. Beginners die liever een “gemakkelijkere” omgeving hebben, kunnen terecht in de overige snowparks van de regio.

 

Als de sneeuwsituatie het toelaat, kunnen actieverslaafde skiërs en snowboarders ook nog terecht bij de halfpipe in skigebied Wetterstein. De boardercross-routes in skigebied Ehrwalder Alm en in skigebied Marienberg ronden de afwisselende sneeuwpret aan de Tiroolse kant van de Zugspitze af.

 

Kidspark en kids-halfpipe Ehrwalder Wettersteinbahnen

Boven het dalstation van de Wettersteinbahnen draait alles om de coole kids. Bij de Gamskarlift bevindt zich het Kidspark.

 

Feit is: in de Tiroler Zugspitz Arena wordt de passie voor de sneeuwsportdiscipline freestyle gewekt.

 

Bij de sleeplift Plattensteig bij het middenstation in Lermoos is er een hoop te doen. Hier heeft u de keuze uit rails, boxen, kickers en obstacles, plus kleine jumps en een golvenpas: let op, want de activiteiten in dit snowpark zijn verslavend! Skiërs en snowboarders die altijd al eens een tocht op video wilden opnemen, hebben daar eindelijk de gelegenheid voor op de skimovie-route. 

gettyimages-542358635-612x612.jpg
bottom of page