top of page
IMG_5301.PNG

Wandelen
in de Tiroler Zugspitze Arena

kijk op de kaart om de vele wandelroutes te ontdekken

WANDELEN 

Gemakkelijke wandelingen door het dal, uitdagende tochten naar de top, interessante avonturenpaden, lastige klimtochten: de Tiroler Zugspitz Arena is met recht een zeer populaire regio bij wandelaars, bergbeklimmers en Nordic walkers. Meer dan 150 verschillende routes maken van de zomervakantie in de spectaculaire wereld van de Alpen een bijzonder veelzijdige ervaring. Het bedwingen van de beroemde Zugspitze met zijn 2962 meter hoogte is voor veel bergfans het allerbeste gevoel.

Voordat u de rugtas inpakt en de wandelschoenen strikt om de hik te beginnen, even een paar dingen ter oriëntatie in de uitgestrekte wandelregio: in het zuiden liggen de Lechtaler Alpen, in het oosten strekt de Mieminger-bergketen zich uit. Bij beide gaat het om een indrukkend massief met bergen die wel 2000 meter hoog zijn. Ze worden gescheiden door de Fernpass. De noordoostelijke grens markeert de Zugspitze – met 2962 meter de hoogste berg van Duitsland, en het Wetterstein-gebergte sluit daar meteen op aan. De Ammergauer Alpen reiken van Beieren tot aan Tirol, daar waar de Zugspitz Arena in het noordwesten iets “vlakker” wordt.

Kort samengevat:

  • Zuiden: Lechtaler Alpen

  • Oosten: Mieminger-keten

  • Noordoosten: Zugspitze

  • Noordwesten: Ammergauer Alpen

Bent u er klaar voor om het unieke berglandschap van de Tiroler Zugspitz Arena te ontdekken tijdens het wandelen, bergbeklimmen of hiken?

DSC9007-1920x1280.jpg

Klettersteig en abseilen achter een waterval!

Deze klettersteig vind je namelijk bij, naast, onder en langs de mooie Häselgehr waterval vlakbij Ehrwald in de Tiroler Zugspitz Arena. Met berggids van Bergsport Total in Ehrwald kan je harnas, klettersteig-set én een gids huren die je naar de waterval brengt en je alles leert over deze sport.

Ideaal parcours voor beginners

Als je nog nooit eerder een klettersteig hebt gedaan, dan is dit de ideale plek om het te leren. Je vindt rondom de waterval verschillende parcours waar je mooi kunt oefenen. En één ding staat vast: ondanks dat het parcours niet super moeilijk is, kan je er wel spectaculaire plaatjes schieten. De omgeving is namelijk schitterend. Het rondje onder de waterval door kan je binnen een half uur doen. Maar het leuke hier is dus dat je het rondje zo vaak kan doen als je wil en ook op andere plekken kan oefenen. Daarom noemen ze dit ook een ‘kletterpark’, je hebt hier genoeg mogelijkheden om de klimsport onder de knie te krijgen.

Abseilen & flying fox

Naast dat je kan oefenen met het klimmen, kan je hier ook leren abseilen. Aan het einde van het parcours is een mooie wand waar de gids het abseilen uitlegt.  En dan, als kers op de taart, maakt de gids ook nog een flying fox. Ofwel: een tokkelbaan in het Nederlands). Vanaf de rots vlieg je over de waterval tot aan de andere kant. Spectaculair!

bottom of page