top of page

Uitstekende regio voor fietsers

MOUNTAINBIKEN IN DE TIROLER ZUGSPITZ ARENA

Steil en uitdagend of wild-romantisch en om van te genieten: In de “Approved Bike Area” aan de Tiroolse kant van de Zugspitze komen fietsers volledig aan hun trekken. Vooral de plaatsen EhrwaldLermoos en Biberwier scoren hoge ogen met een grote variatie aan fietspaden, trails en MTB-routes. Wat alle routes met elkaar gemeen hebben? Ze bieden een onvergetelijke belevenis in de natuur op twee wielen. Overtuig uzelf!

IMG_5285.JPG
IMG_5285.JPG

Zugspitz-8

Heb je de Zugspitze wel eens per fiets omcirkeld? De Zugspitz-8 leidt rond het Wettersteingebergte en de markante berg Daniel. De grens tussen Beieren en Tirol loopt er dwars doorheen, wat de tocht zo bijzonder maakt. De meerdaagse fietstocht resulteert in een onbegrensde fietsbelevenis met veel afwisseling voor jong en oud. In totaal 112 km aan routelengte leidt over de dalbodem door de Zugspitz Arena Beieren-Tirol. Voor fietsers met een goede fysieke conditie is de Zugspitz-8 uit te breiden met diverse uitdagende extra routes. De toegang is mogelijk vanaf tal van startpunten en is bereikbaar per mountainbike en e-mountainbike.

Schermafbeelding 2022-06-30 om 12.55_edited.png
Schermafbeelding 2022-06-30 om 12.56.38.png

“Approved Bike Area”

Trouwens: de Tiroolse kans van de Zugspitze is een “Approved Bike Area” in de categorie Tour & Trail en hoort daarmee bij de door “Mountain Bike Holidays” onderscheiden mountainbike-bestemmingen. Dit door de TÜV bevestigde kwaliteitskeurmerk garandeert:
 

  • Ten minste 20 uitgewerkte tochten van verschillende niveaus

  • Fietstransport met het openbaar vervoer of de kabelbanen

  • Uitstekende informatie en adviezen verkrijgbaar

IMG_5279.JPG
IMG_5281.JPG

Velosolutions Pumptrack

... een speciaal gemaakt circuit voor alle tweewielers zoals fiets, BMX, steps of vergelijkbaar.

Het doel is om er snelheid op te bouwen zonder te trappen, door het lichaam vanuit de diepte omhoog te duwen.

Tip: de Blindseetrail in Biberwier is het absolute MTB-hoogtepunt voor gevorderden. Deze trail hoort bij de “4 Great Trails” en hier worden prestaties en concentratie beloond met een adembenemend uitzicht.

Gravel Bike

De Tiroler Zugspitz Arena is een echte geheime tip voor alle grindliefhebbers! Trouw aan de naam (grind/gravel) zijn de Gravelbikes perfect om stijlvol op bospaden en gravelwegen te fietsen. Gecombineerd met het beste van de twee fietswerelden mountainbike en racefiets, wordt elke graveltour een super ervaring. Hetzelfde geldt voor de tocht rond de Zugspitze.

IMG_5278.jpg
bottom of page