top of page
IMG_5261.jpg

Meren, Watervallen
en Zwembaden

Kristalheldere meren, badplaatsen dicht bij de natuur, imposante watervallen en de rivier de Loisach, plus binnenzwembaden met een gevarieerd aanbod en rondvaartboot op de Heiterwanger See: het element water staat in de Tiroler Zugspitz Arena vooral in de zomer in al zijn facetten voor optimale ontspanning.

IMG_5268.JPG

Meren

Heiterwanger See

De Heiterwanger See ligt pal naast het begin van de Tiroler Zugspitz Arena, in de gemeente Heiterwang am See. Samen met de Plansee vormt dit meer het op één na grootste wateroppervlak van Tirol. De Plansee hoort bij de gemeente Reutte en is door middel van een 300 meter lang kanaal verbonden met de Heiterwanger See.

Blindsee

Onder de Fernpass en midden in een bebost berglandschap ligt de Blindsee – op het eerste gezicht goed verstopt. Maar juist deze ligging met imposant panoramisch uitzicht trekt in de zomer veel gasten naar dit bergmeer. Bovendien is de Blindsee ook een geheime tip voor duikers: doordat men tot wel 30 meter diep onder water kan zien, openbaren zich daar geheimzinnige gebouwen van boomstammen die al lange tijd in het meer rusten.

Seebensee

De Seebensee staat bekend als een van de mooiste meren van Tirol en lokt op 1675 meter hoogte natuurliefhebbers naar zich toe. Dit sprookjesachtige bergmeer bevindt zich boven de Ehrwalder Alm in de Mieminger-bergketen en is ook bij wandelaars en fietsers erg populair. Een natuurjuweeltje met turquoise-blauw water op een schilderachtige locatie tussen de imposante bergen – wat wil een mens nog meer?

Igelsee

Boven de Ehrwalder Alm en aan de voet van de Igelkopf vinden bergsporters op 1585 meter hoogte een klein maar fijn bergmeer, te midden van weiden. Afhankelijk van het weer en de waterstand is de Igelsee zichtbaar op weg naar Leutasch/Gaistal en vanaf de Ehrwalder Alm op de route naar de Seebensee.

Zwembaden

Panoramabad Lermoos

Een absolute must-visit is het adembenemende Panoramabad in Lermoos! Dit zwembad is een persoonlijke favoriet van velen, en het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Zodra je het bad betreedt, word je getrakteerd op een panoramisch uitzicht dat je hart sneller doet kloppen. Met majestueuze bergen als achtergrond en een weids uitzicht op het omliggende landschap, biedt het Panoramabad een visueel spektakel dat je niet snel zult vergeten.

 

Maar het uitzicht is niet het enige waar het Panoramabad bekend om staat. Met elke rit op de glijbaan voel je de adrenaline door je aderen stromen terwijl je met hoge snelheid naar beneden zoeft.

 

Naast de geweldige glijbaan biedt het Panoramabad ook andere faciliteiten om van te genieten. Van ontspannende zwembaden waar je kunt dobberen en genieten van het panoramische uitzicht, tot speelzones waar kinderen zich kunnen vermaken en waterpret beleven.

 

Dus als je op zoek bent naar een geweldige zwemervaring in de Tiroler Zugspitz Arena, dan is het Panoramabad in Lermoos absoluut een bezoek waard. Laat je verrassen door het adembenemende uitzicht, ervaar de sensatie van de glijbaan en geniet van de vele faciliteiten die dit prachtige zwembad te bieden heeft. Het is de perfecte plek om te ontspannen, plezier te hebben en onvergetelijke momenten te creëren tijdens je verblijf in de regio.

Alpentherme Ehrenberg


Een andere must-visit in de Tiroler Zugspitz Arena is Alpentherme Ehrenberg. Deze indrukwekkende thermale spa is een paradijs voor ontspanning en wellness. Met een breed scala aan thermale baden, saunafaciliteiten en wellnessbehandelingen, biedt Alpentherme Ehrenberg de perfecte ontsnapping aan de dagelijkse stress. Of je nu op zoek bent naar totale ontspanning, verlichting van spierpijn of gewoon wilt genieten van de rustige en serene omgeving, deze thermale spa heeft alles wat je nodig hebt. Duik in de heilzame thermale baden, laat je verwennen met verkwikkende behandelingen of ontspan in de verschillende sauna's en geniet van het spectaculaire uitzicht op de omliggende bergen. Alpentherme Ehrenberg biedt een unieke ervaring van ontspanning en welzijn, en is absoluut een bestemming die je niet mag missen tijdens je verblijf in de regio.

IMG_5294.jpg

Watervallen

Vanuit ons dorpje Bichlbach start er al een mooie wandeltocht die je naar een waterval leidt 

 

Bichlbach - Rundwanderung Auer Wasserfall

 

Berwang - Rotlech-Wasserfall

Ehrwald - Wassererlebnisweg Zugspitzi am Gaisbach

 

Duiken

Plansee
De drinkwaterzuivere Plansee biedt het hele jaar door goed zicht - vooral 's winters (ijsduiken!). Op de bodem van het op een na grootste meer van Tirol vind je een oude houten koets, een houten hooiwagen en een houten slee, die werd gebruikt om hout te vervoeren. Ook bijzonder is de grote populatie van de zeldzame zoetwaterkreeft, die hier tachtig jaar geleden werd geïntroduceerd.

Urisee
De Urisee is verdeeld in twee trechtervormige bekkens, die in het midden van het meer gescheiden zijn door een 'drempel'. Dit gedeelte, dat bekendstaat als de 'Uri-watervallen', verrijst tot op een diepte van zes meter. Het waterpeil is de laatste jaren flink gestegen. Tijdens het duiken kun je de overblijfselen van de oeververdediging van destijds nog zien. De talrijke van de elders al zeldzame zwanenmosselen getuigen van de hoge kwaliteit van het water.

IMG_5262.JPG
bottom of page